вторник, 28 март 2017  |  Вести денес: 0

1.6 милиони евра за авансно обештетување на поплавените

Тимовите за проценка се на терен и работат на утврдување на настанатата штета.

vojska2

Поврзани вести

Претседателот на Владата на Република Македонија, Емил Димитриев денеска посети 20-тина поплавени куќи во Општина Илинден во присуство на градоначалникот на општината Жика Стојановски и министерот за транспорт и врски, Владо Мисајловски.
Димитриев информираше дека на владината седница одржана вчера донесена е одлука за авансно обештетување на граѓаните во висина од 100 милиони денари, односно 1,6 милиони евра, кои ќе бидат распоредени за граѓаните.
Тимовите за проценка се на терен и работат на утврдување на настанатата штета. Граѓаните од Илинден побараа да се донесат пумпи за испумпување на водата, по што министерот Мисајловски ги информираше дека за 2 часа ќе пристигнат 20 водни пумпи.

Најчитани вести