Магазин

10 фантастични цитати за јакнење на самодовербата

10 фантастични цитати за јакнење на самодовербата

Ви донесуваме десет фантастични мотивациски пораки. Прнајдете ја својата и потрудетет се да ја следиете во животот.

– Ако некој ви каже „Не можеш“, всушност мислат „Јас не можам“. (Шон Стефансон)

– Постои мала разлика меѓу луѓето, но таа мала разлика прави голема разлика. Малата разлика е во ставот, големата разлика е во тоа дали тој е позитивен или негативен. (Клемент Стон)

-Што и да сакате да направите, направете го тоа веднаш. Толку малку остана од утре. (Мајкл Ландон)

– Среќата, како и несреќата, е работа на проактивен избор. (Стивен Кови)

– Бидете меки. Не дозволувајте светот да ве нарави тврд. Не дозволувајте болката да ве натера да мразите. Не дозволувајте горчината да ви ја украде сласта . Бидете горди на тоа што и понатаму верувате дека светот е прекрасно место, дури и кога остатокот од светот не се согласува со вас. (Курт Вонегуг)

– Мора да донесете одлука дека ќе продолжите понатаму. Тоа нема да се случи автоматски. Ќе мора да станете и да кажете: „ Не ми е грижа колку е ова тешко, не ми е грижа колку сум разочаран/а, нема да дозволам да го земат најдоброто од мене. Продолжувам со својот живот. (Џоел Остин)

– Кога следниот пат ќе се чувствувате малку непријатно поради притисокот во својот живот, сетете се дека без притисок нема ни дијаманти. Притисокот е дел од успехот. (Ерик Томас)

-Кога веќе не можеме да ја смениме ситуацијата, предизвикани сме да се смениме себе си. (Виктор Френкл)

– Среќата често се протнува низ врата за која сте забравиле дека е отворена. (Џон Баримор)

– Најдобар начин да се стекне самодоверба е да го работите тоа што се плашите да го работите. (Непознат)