Македонија

13 години од масакрот кај Вејце

13 години од масакрот кај Вејце

По повод 13 години од трагичното загинување на осум припадниците на езбедносните сили од кои четворица од редовите на  АРМ и четворица од составот на МВР.

Денска во 9 часот во касарната Илинден  на спомен обележјето венци со цвеќе положија делегации на МО и ГШ на АРМ. Во чест на загинатите, во 11 часот  во црквата „Св. Богородица“ во Скопје се одржа панахида на која што присуствуваа поранешните и сегашни припадници на единицата за специјални намени „Волци“.  А во  12 часот,  во Македонска Каменица беше организиран тактичко-технички збор.

 

ve