понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 0

14 причини за смртна казна во Иран

Како што предвидува „Амнести интернешнал“ до крајот на 2015 година ќе има повеќе од 1.000 смртни казни во оваа земја.

14 причини за смртна казна во Иран

14 причини за смртна казна во Иран

Последни вести

Само годинава во Иран се извршени над 700 смртни казни. Како што предвидува „Амнести интернешнал“ до крајот на 2015 година ќе има повеќе од 1.000 смртни казни во оваа земја.

Ова се 14 причини поради кои би можеле да бидете обесени во оваа азиска држава:

1. Секс меѓу лице кое е во брак и лице кое не е во брак

2. Секс меѓу немуслиман и муслиманка

3. Истополов секс

4. Секс со маќеа

5. Правење завера против Владата

6. Дружба со противникот на државата

7. Обид за атентат на политичар

8. Пцовки кон Пророкот

9. Инцест

10. Силување

11. Убиство со умисла

12. Убиство од небрежност

13. Дилање и шверцување на дрога

14. Грабеж

Најчитани вести