петок, 18 август 2017  |  Вести денес: 1

140 милиони евра за изградба на хидромелиоративни системи

Се предвидува градежните работи на овој живото важен капацитет за мештаните да заврши во месец мај, а со ова на повидок е и изработка на систем за наводнување во околните села околу Пишица и индустриска вода за системот.

pisica-640x320

Последни вести

Се гледа крајот на изградбата на брана Пишица. Механизацијата активно работи на терен, полека животното прашање на мештаните од истоименото село се решава.

Се предвидува градежните работи на овој живото важен капацитет за мештаните да заврши во месец мај, а со ова на повидок е и  изработка на систем за наводнување во околните села околу Пишица и индустриска вода за системот.

Изградбата на хидромелиоративни системи ќе значи и нов имплус во земјоделството, бидејќи без наводнување нема да постои високопродуктивно земјоделство во овој дел од регионот, ова денес го изјави премиерот задолжен за спроведување на избори Емил Димитриев при работната посета во с. Пишица.

Најчитани вести