Свет

15.000 бегалци во Австрија, само 90 од нив бараат азил

15.000 бегалци во Австрија, само 90 од нив бараат азил
15.000 бегалци во Австрија, само 90 од нив бараат азил

За викендов во Австрија влегле 15.000 бегалци, а најголем дел од нив продолжиле кон Германија. Од Министерството за внатрешни работи на Австрија информираат деа 90 лица поднеле барања за азил.

На граничнот премин Никелсдорф, преку кој иминатите два дена влегле голем број на бегалци, состојбата е мирна, а во местото Никелсдорф веќе нема бегалци кои треба да се префрлат до Виена.

Полицијата оценува дека очигледно сите пминале дека Унгарците нема да праќаат нови автобуси со бегалци кон границата.