Свет

Џихадистите со нова снимка му се закануваат на Њујорк (ВИДЕО)

Џихадистите со нова снимка му се закануваат на Њујорк  (ВИДЕО)
Џихадистите со нова снимка му се закануваат на Њујорк

Исламска држава објави снимка во која најавува дека Њујорк е потенцијална мета на терористички напади. На снимката се гледа бомбаш самоубиец како се подготвува за напад, ја прави бомбата, па се облекува, а потоа излегува на улиците на Њујорк. Во некои од кадрите ги има и најфреквентните делови од Њујорк, вклучувајќи го и Тајмс сквер.

Њујоршката полиција соопштила дека одделни парчиња од видеоснимката се стари, но потврдуваат дека Њујорк е и понатаму главна мета на терористите.