Македонија,Крими хроника

ФОТО: Откриена фабрика за производство на фалсификувани патики

ФОТО: Откриена фабрика за производство на фалсификувани патики

Царинската управа откри фабрика за целосно производство на фалсификувани патики од познати брендови.

Како што информираат од Царинската Управа, работилницата функционирала на принцип на повремено производство, односно по неколку дена во неделата, обично пред пазарни денови, со цел да не биде воочливо работењето. Просторијата била користена по договор за закуп, но била злоупотребена за недозволено производство.

Откриена фабрика за производство на фаслификувани патики
Откриена фабрика за производство на фаслификувани патики

Вчера, по добиена…