понеделник, 24 јули 2017  |  Вести денес: 64

Целосно расчистена пругата Велес – Битолa

pruga

Последни вести

Целосно е расчистена пругата Велес -Битола која не беше во функција поради одрон на карпи помеѓу станиците Чашка и Богомила, соопшти ЈП Македонски железници – Инфраструктура.

 – По расчистување на повеќе од 3000 кубни метри камења, вечерва во 20.00 часот преку железничката линија Велес- Битола ќе помине првиот воз. Проблемот со одронот беше решен откако се минираше големата карпа која претставуваше опасност за одвивање на железничкиот сообраќај на тој дел пд пругата, соопшти претпријатието.

 

Најчитани вести