среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 48

Французите ги поддржуваат мерките на Оланд за јакнење на безбедноста

oland

Поврзани вести

Мерките што ги предложи францускиот претседател Франсоа Оланд за да се зајакне борбата против тероризмот, имаат голема поддршка кај Французите, се вели во резултати од анкета.

Националното единство е очигледно кај француската јавност – 94 отсто Французи веруваат во мерките за јакнење на безбедноста воведени по нападите во Париз.

Истовремено, 88 отсто анкетирани за ТВ станицата BFMTV поддржуваат продолжување на вонредната состојба, а 87 отсто е за ревизија на Уставот за да се создаде „цивилен режим за вонредна состојба во време на криза“.

Околу 82 отсто анкетирани даваат поддршка на воздушните напади врз ИД во Сирија.

Најчитани вести