Магазин

Кога ќе се сретнат двете најубави кралици, времето стои!

Кога ќе се сретнат двете најубави кралици, времето стои!
Кога ќе се сретнат двете најубави кралици, времето стои

 

Ранија ел Абдул и Летиција Ортиз се едни од најмноќните жени на светот кои носат титула – кралица.

Ранија е сопруга на јорданскиот крал Абдул Втори. Имаат четири деца, но тоа воопшто не се забележува на нејзината линија. Кралицата е голем поборник за правата на јорданскте жени. Благодарение на нејзината поддршка, положбата на жените во Јордан значително е подобрена. Во 2004 година, нејзиниот сопруг, кралот Абдул и’ доделил почесен чин на полковник на Јорданските вооружени сили.

летиција4

Летиција Ортиз Рокасолано важеше за најубава принцеза на светот додека не се појави Кејт Мидлтон, а омажена е за шпанскиот крал Филип Шести кој на престолот е од минатата година.

кралици

Летиција работела како новинар и дописник од Мексико и Вашингтон и покривала важни настани како што е терористичкиот напад во Њујорк, на 11 септември 2001 година и војната во Ирак.

летиција2

летиција1

Шпанските конзервативни кругови се спротивставувале на изборот на принцот, истакнувајќи ги нејзините скромни корени и фактот што зад себе имала еден брак .