Свет

Тунис: Експлозија во автобус, најмалку 11 загинати

Тунис: Експлозија во автобус, најмалку 11 загинати
Тунис: Експлозија во автобус, најмалку 11 загинати
Во автобус кој превезувал припадници на туниската претседателска гарда на главната авенија во престолнината на Тунис денеска се случила експлозија и при тоа настрадале најмалку 11 лица.Во моментот на нападот, автобусот се наоѓал на 50 метри од амбасадата на Србија. Неофицијално, бомбата била подметната во автобусот и е активирана со далечински управувач.bomba