Свет

Украина забрани руски авиони да прелетуваат над нејзина територија

Украина забрани руски авиони да прелетуваат над нејзина територија

Украина забрани руски авиони да прелетуваат над нејзина територија, соопшти денеска премиерот на земјата, Арсениј Јацењук.

– Украинската Влада реши да забрани секакви летови на руските авиокомпании во воздушниот простор на Украина“, соопшти Јацењук на заседание на министерскиот совет.