Македонија

Двојното убиство во Охрид било за долг од 4.500 илјади евра

Двојното убиство во Охрид било за долг од 4.500 илјади евра
Двојното убиство во Охрид било за долг од 4.500 илјади евра

Долг од 4500 евра причина за двојното убиство во мотелот Император во Охрид. Нерасчистените сметки меѓу двајцата другари кои работеле нелегални бизниси во Холандија кулминираа лани во август, кога обвинетиот Бојан Петрески со пиштол го уби Ромео Гузелоски, објави Канал 5.

Според исказот на обвинетиот,  додека тој си го барал долгот сега починатиот Ромео се заканувал со пиштол кој го носел на појас. Започнала тепачка се скршила стаклената маса а Ромео со стакло го нападнал Бојан. Обвинетиот тврди дека го одзел пиштолот на убиениот и во одбрана пукал. На ништо друго не се сеќава. Не знае како го убил сопственикот на мотелот Васил Ристески.

-Немав на