петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 0

Русија ќе и подари на Франција полициско куче како тоа што загина во терористичките напади во Париз

Пред патувањето кученцето треба да помине низ медицински проверки и некое време да помине во карантин, а потоа, кога ќе стигне во Франција, да се навикне на новата земја и да ги научи командите на новиот јазик.

pariz

Поврзани вести

Францускиот министер за внатрешни работи Бернар Казнев прифати да прими подарок од рускиот колега, кученцето Добриња, кое ќе го замени службеното куче Дизел, кое загина за време на сепцијалната операција во Париз.

Казнев му испратил писмо на руските колеги во кое ги известил дека ќе го прими подарокот, пишува весникот „Паризиен“.

Подарокот од руските кинолози-полицајци до француските колеги, кој ќе го замени полициското куче Дизел, е многу симболичен, силен и исклучителен гест од ваша страна. Лично сум допрен од тоа, и ве уверувам дека за тоа кученце ќе бидат создадени подобри услови, напиша Казнев.

Весникот не наведува кога Добриња ќе пристигне во Париз, и дали ќе биде предаден на дресерот на Дизел.

Пред патувањето кученцето треба да помине низ медицински проверки и некое време да помине во карантин, а потоа, кога ќе стигне во Франција, да се навикне на новата земја и да ги научи командите на новиот јазик.

Најчитани вести