Ситуацијата на јужната граница е стабилна и под контрола

Ситуацијата на јужната граница е стабилна и под контрола
Ситуацијата на јужната граница е стабилна и под контрола

Во името на Координативното тело, пред Општина Гевгелија изјава даде министерот за здравство Никола Тодоров кој на терен е заедно со заменик министерот за внатрешни работи Митко Чавков, министерот за одбрана Зоран Јолевски и градоначалникот Франгов.

Денеска координативното тело одлучи на одредени места да подигне жичена ограда висока три метри со цел економските мигранти да се насочат кон прифатни пунктови и да се спречи нелегален влез во земјата.

-Хуманоста и безбедноста имат еднакво значење при донесувањето на оваа одлука. Особено по денешните немири на економските мигранти во кои има одреден број на повредени лица, истакна Тодоров.

Ситуацијата е стабилна и под контрола.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.