вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 16

МОН доделува шест стипендии за млади истражувачи

Средствата кои ги покриваат трошоците за сместување и исхрана, ги обезбедува Британскиот фонд за стипендии и истите изнесуваат 915 фунти месечно за престој во Лондон, односно 800 фунти месечно за престој во другите градови.

МОН доделува шест стипендии за млади истражувачи

МОН доделува шест стипендии за млади истражувачи

Поврзани вести

Министерството за образование и наука објави  конкурс за доделување на шест стипендии за млади истражувачи од Македонија, за кратки студиски престои (од 1 до 3 месеци) на соодветни високо образовни и научно – истражувачки институции во Велика Британија, за 2016 година.

Средствата кои ги покриваат трошоците за сместување и исхрана, ги обезбедува Британскиот фонд за стипендии и истите изнесуваат 915 фунти месечно за престој во Лондон, односно 800 фунти месечно за престој во другите градови.

Сите подетални информации за условите, критериумите, потребните документи и обрасци за аплицирање, може да се најдат на специјализираниот интернет портал за стипендии на Министерството за образование и наука на Република Македонија www.stipendii.mon.gov.mk, како и на интернет страницата на Британскиот фонд за стипендии  www.britishscholarshiptrust.org.

Апликациите се поднесуваат до Министерството за образование и наука, ул. „Св. Кирил и Методиј“, бр.54, 1000 Скопје, Сектор за наука и технолошки развој, а крајниот рок за аплицирање е 31 март 2016 година.

Најчитани вести