Балкан

Пронајден експлозив на аеродром во Софија

Пронајден експлозив на аеродром во Софија

Бугарската полиција денеска евакуираше дел од меѓународниот аеродром во Софија откако биле пронајдени сомнителни торби.

Во комбе паркирано пред аеродромот во Софија бил пронајден експлозив.

-Во комбето е пронајдена експлозивна направа, рекла портпаролката на бугарското Министерство за внатрешни работи, Даниела Велева, која додала дека полицијата се обидува да ја деактивира бомбата.

Полицијата претходно евакуирала дел од аеродромскиот Терминал 1 додека траела проверката на торбите во комбето.