Македонија

Селмани: СДСМ да се запраша дали Заев ќе им биде лидер, или некој друг

Селмани: СДСМ да се запраша дали Заев ќе им биде лидер, или некој друг
Селмани: Политичките партии да се фокусираат на предлогот на Ванхојте

По денешната скандалозна изјава на лидерот на СДСМ во која кажа дека медиумите се најголеми непријатели на опозицијата од ЗНМ со остра реакција.

 -Ова е несериозна изјава на лидерот на опозицијата. Наместо да создаде услови за работа на медиумите, апсолутно не му е работа да се занимава да даде квалификација како медиумите работат. Медиумите имаат право да имаат било каков однос кон ваквата изјава на лидерот на опозицијата, меѓутоа јас сметам дека прашање е на луѓето во опозицијата, на членовите и симпатизерите на СДСМ „Дали Зоран Заев ќе им биде лидер или некој друг“? , истакна претседателот на ЗНМ, Насер Селмани во изјава за Сител.

Инаку, денес Зоран Заев даде скандалозна изјава во која рече дека негови најголеми непријатели се медиуми.