Магазин

Еве како да се ослободите од стресот!

Еве како да се ослободите од стресот!

Со негативните емоции можете да се изборите со петнаесетминутно туширање – само застанете под топол млаз вода, така што тушот ќе ви ги измасира главата и рамената.

Мислите бегаат, концентрацијата опаѓа, напнатоста расте, чувствувате внатрепна непријатнос, паника… Тоа се типични симптоми на стрес, кои не исфрлаат од рамнотежа.

Психолозите откриваат осум секогаш достапни начини како да се ослободите од насобраниот, но и налетот на нов стрес