Балкан

Се урна спортски авион кај Љубљана, пилотот загинал

Се урна спортски авион кај Љубљана, пилотот загинал
Се урна спортски авион кај Љубљана, пилотот загинал

Спортски авион „PA-28″, кој летал од Виена во Љубљана, се урнал неколку минути пред да слета на аеродромот во Љубљна.

Несреќата се случила синоќа околу 19 часот. Три часа подоцна се пронајдени остатоците од авионот во шуманедалеку од местото Менгеш. А, недалеку од таму е пронајдено и телото на пилотот.