Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: Единствената успешна инвестиција на СДСМ е менувачницата на Вицето

ВМРО-ДПМНЕ: Единствената успешна инвестиција на СДСМ е менувачницата на Вицето

Граѓаните гледаат кој донел странски инвестиции и кој обезбедил илјадници работни места низ цела Македонија. Најдобар показател за тоа е намалувањето на невработеноста од рекордните 39% во време на СДСМ на 26,8% колку што изнесува денес, реагираа од ВМРО-ДПМНЕ на обвинувањата од опозицијата во врска со инвестициите во земјава.

Единствената успешна инвестиција на СДСМ е менувачницата на Вицето.

СДСМ може да ги повторува лагите, но има еден голем проблем- никој не им верува.

Граѓаните ги гледаат странските инвестиции и не може СДСМ со неколку реда лаги во своето соопштение тоа да го негира.

Граѓаните ги гледаат Кромберт и Шуберт во Битола, Џонсон Контролс во Штип и Струмица, Ван Хол, Амфенол во Кочани, Кемет електроникс, Витек, Маркарт во Велес, ОДВ електрик во Охрид, Гентерм во Прилеп, Техникал Текстајл во Штип, Антура во Кочани, Ендава, КСС во Кичево, Кофикаб, Ејпленд во Ресен, Гришко во Демир Хисар и уште десетици други производствени погони низ цела Република Македонија.

СДСМ кога зборува за виртуелни инвестиции сигурно мисли на тие кои ги донесе во изминатите години.

Што СДСМ направи во време кога тие беа на власт? Која странска инвестиција тие ја донесоа?

До ден денес немаат донесено ниту еден инвеститор во Струмица иако Заев пред три години најавуваше 300 производствени погони и 3000 нови работни места во Струмица. И денес како и пред три години индустриската зона во Сачево е празна ливада. Да ја засадуваше Заев индустриската зона во Сачево со тикви изминатите години досега ќе имаа поголем ќар граѓаните на Струмица.

За 141 ден СДСМ ќе биде казнет по 10-ти пат по ред, стои во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.