понеделник, 24 јули 2017  |  Вести денес: 1

Ослабете пред празниците со мандарини

mandarini

Последни вести

Доколку сакате да симнете некој килограм пред празниците мандарините е вистинскиот избор за вас!

За тоа ви се потребни четири килограми мандарини дневно, кои ќе ги распределите во неколку оброци.

Најдобро е да јадете по 3-4 мандарини во период од 20 минути до половина час. Имајте в предвид дека постојат мандарини со различни големини.

Преку ден е препорачливо да се изедат три пакувања кисело млеко од по 400 грама или јогурт со мала масленост – 0,1% Доколку почувствувате голем глад можете да земете до 200 грама пилешко филе на ден!

Најчитани вести