Магазин

Предности и слабости на лицата со крвна група „О“

Предности и слабости на лицата со крвна група „О“
Предности и слабости на лицата со крвна група „О“

Лидерски способности, проактивност, голема количина на енергија и способност секогаш да останат фокусирани, се некои од најдобрите квалитети на луѓето со крвна група „О“.

Исто така, знаат да бидат многу моќни и продуктивни.

Од друга страна, склони се кон некои болести како чир, дисфункција на штитната жлезда, недостаг на јод. Овие дисфункции можат да предизвикаат несакани последици како прекумерна телесна тежина и задржување на вода.

Во Јапонија крвната група „О“ од дамна се поврзува со одредени специфичности. На разговор за работа Јапонците често прашуваат за крвната група. Луѓето со крвна група „О“ се опишуваат како одговорни, лојални, организирани, фокусирани, совесни и практични..

Исто така се верува дека се попаметни и подобри логичари од другите. Тоа е затоа што нивните предци биле ловци кои најпрецизно ја проценувале околината за да можат да преживеат.

Кога се под стрес може да се разлутат, стануваат хиперактивни и импулсивни. Лошата исхрана, недостиг на физички вежби нездрави навики и склоност кон стрес ги прави подложни на штетни метаболички процеси, како што се отпорност на инсулин, успорена активност на штитната жлезда и зголемена телесна тежина.

Имаат чувствителен желудник, а склони се и кон чир на желудник.

Луѓето со крва група „О“ треба да избегнуваат кофеин и алкохол. Кофеинот може да биде штетен бидејќи го подигнува нивото на адреналинот кој и онака е висок кај луѓето со крвна група „О“. Им се препорачува фичка активност 3 до 4 пати неделно.