петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 16

Договорена соработка во здравството меѓу Македонија и Израел

Договорена соработка во здравството меѓу Македонија и Израел. Денес беше потпишан меморандум за соработка со медицинскиот центар Хадаса во Израел.

Poseta na medicinskiot centar Hadasa, Erusalim_1

Поврзани вести

Договорена соработка во здравството меѓу Македонија и Израел. Денес беше потпишан меморандум за соработка со медицинскиот центар Хадаса во Израел.

Претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, денеска во рамките на посетата на Државата Израел, во Ерусалим го посети медицинскиот центар Хадаса, каде оствари средба со менаџментот на болничкиот центар.

Договорена соработка во здравството меѓу Македонија и Израел

Договорена соработка во здравството меѓу Македонија и Израел

Целта на посетата е воспоставување на соработка во делот на размена на медицински персонал, но и прием на пациенти за одредени области, како и разгледување на можностите за други форми на продлабочена соработка. За таа цел од страна на овластени лица од двете страни беше потпишан и Меморандум за соработка со медицинскиот центар Хадаса.

Договорена размена на искуства

Премиерот Груевски…

Најчитани вести