Магазин

ФОТО: Швеѓанка со балканско потекло ги „полуде“ мажите

ФОТО: Швеѓанка со балканско потекло ги „полуде“ мажите

Дваесет и тригодишната Инес Хелена е Швеѓанка со балкански корени која објавувајќи фотографии на својот Инстаграм профил успеа да полуди милиони мажи.

Атрактивната Инес, која профилот го отворила откако раскинала со момчето, ја присвојуваат и Босанците и Србите, па така босанските медиуми пишуваат деа е родена во БиХ за време на војната, а српските дека таа е од мешан брак. Самата Инес меѓу своите разгоелни фотографии неретко објавува и апели за помош на бегалците, како и фотографии во знак на сеќавање на Сребреница, каде, како што вели изгубила голем број пријатели и членови на семејството.

Во Шведска стигнала како бегалец, а иако изгледа дека не работи ништо, таа тврди дека работи уште од мали нозе. Како дете му помагала на својот татко кој продавал весници, а работела и други хонорарни работи.

Студирала во Лондон, но многу брзо станала позната благодарение на Инстаграм. Потврда за тоа е милионската бројка на фанови.

2

3

4

5