вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 45

ФОТО: Батара Горџ, убавина каква што не сте виделе!

batara

Последни вести

Тројниот водопад Батара Горџ е убавина каква што ретко се гледа.

Водата го пронашла својот пат, полека поминувајќи низ слоевите варовник, па сега овој предел зрачи со неверојатна убавина.

Млазот вода што паѓа од 100 метри височина, поминува низ три одделни дупки и исчезнува во мрачната бездна.

Водопадот во 1952-та година го открил францускиот спелеолог Анри Куафе.

batara1

Најчитани вести