Македонија

Град Скопје го демантира сечењето дрвја кај УКИМ

Град Скопје го демантира сечењето дрвја кај УКИМ

Градот Скопје остро реагира на невистините и обвинувањата од СДСМ, изнесени во дел од медиумите, во врска со сечењето дрвја во Универзитетскиот кампус.

Градот Скопје сака да нагласи дека ЈП „Паркови и зеленило“ на Град Скопје не ги исече дрвјата во Универзитетскиот кампус, во претходното деноноќие.

Во врска со неоснованите обвинувања за активностите за сечење дрвја, сакаме да појасниме дека Градот Скопје е должен, во согласност со Законот, да издаде решение за сечење дрвја кога ќе приложи инвеститор градежна дозвола за спроведување на Детален урбанистички план.

Интегрален текст од демантот на Град Скопје