Во текстот се наведува дека главните луѓе на оваа ПР агенција го убедиле лидерот на опозицијата во Македонија, Зоран Заев, дека наводно благодарение на нив Александар Вучиќ, актуелниот српски премиер, ја освоил власта во Србија.