ТОП,Македонија

Груевски: Шилегов и СДСМ се обидoa да предизвикаат криза (ВИДЕО)

Груевски: Шилегов и СДСМ се обидoa да предизвикаат криза  (ВИДЕО)
Груевски: Шилегов и СДСМ се обидoa да предизвикаат криза
Почнува седницата на Анкетната комисија на која свое излагање треба да има Премиерот Никола Груевски. СДСМ скоро два часа се обидуваше да направи инцидент и блокада на комисијата непочитувајќи го договрениот дневен ред.

„Имаше обид еве чекам два часа, имаше обид од страна на господинот Шилегов и од страна на СДСМ да предизвикаат криза. Практично тие немаат друго поле на кое што можат да се борат со нас. Слаби се на други полиња и она што се обидуваат цело време да го направат е да предизвикаат некаква криза некаква конфликтна ситуација, некаква деструкција да влезат затоа што на полето на програмата на економијата нa земјоделието на сите други полиња губат. Се гледа дека има огромен страв кај нив. Јас постапувам согласно деловникот за да можам во една мирна атмосфера да одговорам на сите прашања“, рече Груевски.