четврток, 20 јули 2017  |  Вести денес: 47

СДСМ да престане со манипулации, дрвјата во кампусот на УКИМ не ги исече Град Скопје

Бараме јавно извинување за изнесените невистини. Во спротивно, ќе биде поднесена пријава пред надлежен судски орган, за клевета.

grad skopje

Поврзани вести

Градот Скопје и градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, најостро реагираат на повторните лаги изнесени од страна на СДСМ, дека Градот Скопје ги исекол дрвјата во кампусот на УКИМ.

Имено, и покрај испратениот демант од Град Скопје уште на 12.12.2015 година СДСМ продолжува со своите лаги и клевети.

Поради тоа, бараме јавно извинување за изнесените невистини. Во спротивно, ќе биде поднесена пријава пред надлежен судски орган, за клевета.

Градот Скопје уште еднаш сака да нагласи дека ЈП „Паркови и зеленило“ на Град Скопје не ги исече дрвјата во кампусот на УКИМ. Појаснуваме дека Градот Скопје е должен, во согласност со Законот, да издаде решение за сечење дрвја кога ќе приложи инвеститор градежна дозвола за спроведување на Детален урбанистички план, стои во реакцијата на Грда Скопје.

 

Најчитани вести