Свет

Масакар во Нигерија, стотици шиитски муслимани убиени

Масакар во Нигерија, стотици шиитски муслимани убиени
Масакар во Нигерија, стотици шиитски муслимани убиени

Нигериската војска уби повеќе стотици, можеби и до 1.000 шиитски муслимани, истакнуваат активисти, пренесува АП.

Чиди Одинкалу од нигериската комисија за човекови права на социјалните мрежи постави фотогрфија на која се гледаа булдужер како уништува храам на Исламското движење во Нигерија.

Тој наведува дека лидерот на тоа движење, Ибрахим Закзики и една од неговите жени се убиени во рацијата која почнала во саботата и завршила вчера.
Граѓаните мора да се прашаат кој го организирал овој хаос, напишал на твитер, Одинаклу.