Магазин

ФОТО: Има само 13 години, а попаметна е од Алберт Ајнштајн

ФОТО: Има само 13 години, а попаметна е од Алберт Ајнштајн

Животот на малата Никол се променил откако се октрило дека нејзиниот коефициент на интелигенција (162) е поголем од оној на Алберт Ајнштајн (160) и Стивен Хокинг (160).

Таа сега е ученик во престижното училиште “Burnt Mill Academy” во Харлоу. Нејзината цел е да заврши медицина на Оксфорд.

Мајката открива дека на 2 години девојчето решавало прости математички задачи, а до 10 годишна возраст започнала и со сложени задачи.

ajnstajn2

Нејзините омилени предмети се математика и глума, а во слободно време учи мандарински јазик.

Омилена книга на Никол и е “Brief History of Time” од Стивен Хокинг, а нејзиниот IQ е откриен при стандардното тестирање на MENSА.