четврток, 27 јули 2017  |  Вести денес: 0

Парламентарни избори во Шпанија

Државјаните на Шпанија ќе излезат на гласачките места за да изберат 350 членови на Конгресот на пратениците и 208 членови на Сенатот на шпанскиот Парламент.

Парламентарни избори во Шпанија

Парламентарни избори во Шпанија

Последни вести

Шпанија денеска гласа за нов парламент, но за разлика од пред четири години кога сите знаеја кој ќе победи убедливо, денеска соодносот на силите е речиси идентичен.

Најчитани вести