четврток, 27 јули 2017  |  Вести денес: 0

Канада ќе прими до 50.000 бегалци од Сирија до крајот на 2016

Новата канадска Либерална влада работи на исполнување на ветувањата за прием на 25.000 сириски бегалци до крајот на февруари.

Кнада ќе прими до 50.000 бегалци од Сирија до крајот на 2016

Кнада ќе прими до 50.000 бегалци од Сирија до крајот на 2016

Поврзани вести

Канада до крајот на 2016 година ќе прими двојно поголем број бегалци од Сирија, до 50.000 лица, изјавил канадскиот министер за имиграција и државјанство, Џон Мекалум.

Новата канадска Либерална влада работи на исполнување на ветувањата за прием на 25.000 сириски бегалци до крајот на февруари.

Мекалум изјавил дека Канада ќе прифати помеѓу 35.000 и 50.000 сириски бегалци до крајот на 2016 година.

Најчитани вести