Магазин

Десет намирници кои го продолжуваат животот

Десет намирници кои го продолжуваат животот

Докторот Мајкл Грегер во својата нова книга „How Not To Die“ детално објаснува како неколку намирници поседуваат можност за превенција, но и лекување на различни болести. Тој тврди дека болестите се предизвикани поради нашиот избор на стил на живот и додава дека ние можеме да сториме нешто околу тоа прашање и да имаме огромна контрола над своето тело.

Грегер пројавил интерес за исхраната уште како дете, кога неговата баба, откако и била дијагностицирано тешко срцево заболување, одеднаш го променила начинот на исхрана и почнала да живее здраво.

Ако и самите сакате да живеете подолго и поздраво и да ги избегнете болестите како карцином, дијабетес и срцевите заболувања, еве што Грегер вели дека би требало да почнете да јадете.