Македонија

Иванов го посети бизнис акцелераторот „ ЊуМенс “

Иванов го посети бизнис акцелераторот „ ЊуМенс “

Претседателот Ѓорѓе Иванов денеска го посети првиот бизнис акцелератор „ Њу Менс  “, при што се запозна со неговите активности и начинот на функционирање, којшто преку образовни наставни програми и разменување и унапредување на знаења и вештини, настојува да им помогне на младите луѓе на почетокот на нивната професионална кариера, соопшти Кабинетот на Претседателот.

Студентите и компаниите вклучени во академијата, изразиле задоволство од денешната посета на претседателот Иванов, и ги споделиле своите лични искуства за нивната работа и вклученост во академијата, која се темели на развој на иновативни проекти од областа на информатичко-комуникациските технологии и креативните индустрии.

Бизнис акцелератор „ ЊуМенс “ работи на интеграција и вмрежување на студентите, бизнисите и инвеститорите, овозможувајќи им на младите да оформат сопствени компании. Во програмите на акцелераторот се вклучени студенти, 30 млади претприемачи, 20 старт-ап тимови, 15 фриленсери, 25 мали и средни компании од Македонија и од САД.

– За време на посетата, претседателот Иванов им посака многу успех во нивните идни активности и проекти, честитајќи им ги престојаните новогодишни и божиќни празници, се вели во соопштението.