недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 1

Зголемена безбедност за Нова година и во Индија поради закани од тероризам

Постои можност терористите да планираат напади врз премиеорт Нарендра Моди, врз Парламентот, штабот на копнените сили, нуклеарни централи.

Зголемена безбедност за Нова година и во Индија поради закани од тероризам

Зголемена безбедност за Нова година и во Индија поради закани од тероризам

Последни вести

Според информациите на разузнавањето во Индија можеби навлегле околу 20 членови на пакистанската терористичка група Лакшар е Таиба (Легија на вистинските верници).

Постои можност терористите да планираат напади врз премиеорт Нарендра Моди, врз Парламентот, штабот на копнените сили, нуклеарни централи.

Поради овие информации во повеќе региои во Индија се воведени построги мерки за безбедност. Зголемен е бројот на полицајците, кои се грижат за јавниот ред на местата, каде се очекува собирање на поголем број луѓе.

Најчитани вести