Свет

Во Њујорк испратен сомнителен повик со закана од БиХ

Во Њујорк испратен сомнителен повик со закана од БиХ
Во Њујорк испратен сомнителен повик со закана од БиХ

Полицијата во Њујорк ја контактирала бостонската полиција за анонимен повик кој стигнал од Босна и Херцеговина, со е упатна закана, пренесува „Fox.25“.

Претставници на власта за „Fox25“ изјавиле дека пораката била нејасна и дека повикот бил од БиХ.

Тие наглсиле дека анализите од повикот покажале дека тој што се јавил зборувал нејасно и дека е можно да кажаал дека се работи за закана во Босна а не во Бостон.

Повикот стигнал на бројот за итни случаи, а во истрагата е вклучен и ФБИ.

Бостонската полиција соопштила дека во следниот период нивните припадници ќе бидат внимателни при патролирањето на улиците и дека ќе упатат свое засилување на места во градот каде се собираат поголем број луѓе.