Балкан

Слетуваме на среќа па што биде, нека биде! (ВИДЕО)

Слетуваме на среќа па што биде, нека биде! (ВИДЕО)
Слетуваме на среќа па што биде, нека биде!
Пилотот ги воодушеви патниците кога безбедно го спушти авионот на сараевскиот аеродром и покрај густата магла што го покривала градот.

Поради густата магла што во целост го прекри Сараево, само малкумина пилоти можеле да слетаат на аеродромот во овој град.

Еден од нив е и пилотот на авион на Луфтханза, кој полетал од Минхен на 22. декември.

Тој кажал дека за Сараево лета „на среќа, па што биде, нека биде“, велат патниците. Меѓутоа авионот безбедно слетал и патниците го поздравиле пилотот со громогласен аплауз.

Пилотите кои не се осудувале да слетаат на сараевскиот, слетувале на белградскиот аеродром, јавува Радио Сараево.