Балкан

Повратници од Сирија уапсени на аеродромот во Приштина

Повратници од Сирија уапсени на аеродромот во Приштина

Полицијата во Приштина уапсила двајца косовски државјани, повратници од Сирија на аеродромот Адем Јашари. Уапсените пристигнале со летот Истанбул – Приштина.

Станува збор за В.Х.(23) и Ф.Б.(19) и двајцата од околината на Гњилане.

Тие, според полицијата се враќале од боиштата во Сирија. Таму заминале во јануари 2015. и активно учествувале во борбите како припадници на ИД.

Уапсени се веднаш по слетувањето на авионот.