Македонија

ФОТО: УЖ на ВМРО-ДПМНЕ со подароци за многудетните семејства

ФОТО: УЖ на ВМРО-ДПМНЕ со подароци за многудетните семејства

Изминатите неколку денови по повод новогодишните и божиќните празници Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ реализираа новогодишни посети кај многудетни семејства и семејства во социјален ризик низ нашата држава.

Беа посетени многудетни семејства во Македонска Каменица, Неготино, Аеродром, Делчево, Велес и Кичево.

Новогодишни подароци и пачетчиња беа подарени и во дневниот центар во Тетово како и на неколку семејства од социјален ризик во овој град.

Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ подели новогодишни пакетчиња на семејства во социјален ризик во Крушево, Велес. Пакетчиња беа подарени на децата од Кратово.

За помош на социјално-загрозено семејство беше организирана и хуманитарна акција во скопско Чучер Сандево, а во Струмица донациите се реализираат на хуманитарна новогодишна престава.

Ова е уште една активност од серијата актовности кои ги реализираа УЖ на ВМРО-ДПМНЕ во изминатиот период. Ваквиот тип на активности се широко поздравени и прифатени од граѓаните ширум нашата држава.

Во овие тешки времиња полни со предизвици за нормално функционирање во нашето секојдневие бесценето е задоволството кога ќе се видат насмевките и позитивната празнична атмосфера на дечињата кои беа посетени. Неизмерна е радоста што некој се сетил, ги посетил, им посветил внимание и им дал по некој скромен подарок за новогодишните и божиќните празници, велат од УЖ на владејачката партија.

2

3

4

6

7