Македонија

Спречени обиди за шверц на над 2.750 пакувања лекови

Спречени обиди за шверц на над 2.750 пакувања лекови
Во последните три месеци спречени обиди за шверц на над 2.750 пакувања лекови

Во последните три месеци цариниците спречиле обиди за шверц на над 2.750 пакувања лекови.

Како што информираат од Царинската управа, заринските службеници на граничниот премин Деве Баир, синоќа по полноќ спречија обид за шверц на 10 илјади парчиња таблети АМИНАЛОН (200 кутии по 50 таблети).

Лековите биле пронајдени во торбите и куферите на македонски државјанин, патник во автобус кој сообраќа на редовна линија Софија-Скопје, пријавен за влез во државата.

Инаку, ова е…