среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 32

200 деца на климатска рехабилитација на Пелистер

Климатска рехабилитација на Пелистер за 200 деца

200 деца на климатска рехабилитација на Пелистер

200 деца на климатска рехабилитација на Пелистер

Поврзани вести

Министерството за животна средина и просторно планирање годинава обезбеди седумдневна климатска рехабилитација на Пелистер, за децата кои боледуваат од болести на респираторниот систем, анемии, алергии и слично, а се резултат на загадувањето.

Оваа климатска рехабилитација на Пелистер се реализира согласно Програмата на Министерството и на Владата на Република Македонија, а е во организација на Друштвото на родители за грижа на здраво поколение од Велес.

Втората смена која опфаќа вкупно 200 деца започнува во понеделник, 17 август, и финансиски е комплетно покриена од буџетот на Министерството. Со неа се опфатени деца од Велес, селата Осломеј, Возарце и Миладиновци, како населени места кои се непосредено изложени на историското загадување од индустриските капацитети ОКТА, ОСЛОМЕЈ и ФЕНИ, соопшти денеска Министерството за животна средина и просторно планирање.

 

 

 

Најчитани вести