Свет

Мигранти напаѓале жените и во Финска и Австрија

Мигранти напаѓале жените и во Финска и Австрија
Мигранти напаѓале жените и во Финска и Австрија
По Германија и Швајцарија, пристигнуваат информации за сексуални напади на жени во Финска и во Австрија.

-Случаите на напади и пријави во Германија ги охрабрија  жртвите во Австрија да ги пријават сексуалните напади врз нив, објаснува портпаролката на полицијата од Австрија, Валери Хилебранд.

Германската полиција зачудена од дивеењето на мигрантите

Ангела Меркел итно побарала сеопфатен одговор на ситуацијата, особено во Келн.

Полицијата во Келн добила над 120 пријави, повеќето за сексуални напади, вклучувајќи и две силувања кои ги извршиле мажи од северноафричко или арапско потекло, а жртвите сведочеле дека мигрантите ги опкружиле, сексуално ги нападнале и ги ограбиле.