недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 41

Груевски во посета на Битола и Охрид

премиерот ќе присуствува на свечено отворање на фабрика за производство на компиров чипс во битолско Кравари.

gruevski

Поврзани вести

Претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, денеска  ќе оствари посета на општина Битола и општина Охрид.

Од Владата информираат дека согласно денешната агенда, премиерот ќе присуствува на свечено отворање на фабрика за производство на компиров чипс во битолско Кравари.

Планирана е посета на Специјалната болница за ортопедија и трауматологија „Св. Еразмо“ во Охрид каде Груевски е изврши увид на градежните активности за реконструкција на установата.

Согласно агендата премиерот ќе го посети комплексот од црквата „Света Богородица Перивлепта“, Охрид, а посетата ќе ја заврши со промоција на новапарат за мамографија во Општата болница Охрид.

 

Најчитани вести