ТОП,Македонија

Груевски: Откупот на тутун тече одлично, инспекциите се на терен

Груевски: Откупот на тутун тече одлично, инспекциите се на терен
Груевски: Откупот на тутун тече одлично, инспекциите се на терен
Откупот на тутун тече одлично. Според информациите од терен постигната е реална цена околу 187 денари плус 60 денари субвенција по откупен килограм, истакна денеска премиерот Никола Груевски.

– Откупот тече релативно во најдобар ред. Сите октупни претпријатија што имаат лиценца вршат откуп, а инспекциите се на терен. Државата бурно ќе го следи процесот особено во делот на добивање реална цена за тутунот и реално вреднување на трудот на тутунопроизводителите. Засега работите одат во добар правец. Се надевам дека така ќе остане и до крај, изјави Груевски.

Влада, како државата и службите, нагласи, до последен ден ќе останат будни во однос на реалната цена за тутунот.