Македонија

Погледнете каде ќе нема струја в четврток и в петок

Погледнете каде ќе нема струја в четврток и в петок

Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје, по известувањето добиено од ЕВН Македонија АД, ги известува граѓаните  дека заради технички зафати во електро-системот без електрична енергија ќе останат:

     14.01.2016 (четврток)

  • во време од 08:30 до 15:00 часот корисниците од дел од ул. Пајак, дел од ул. Аминта Трети (поранешна Ленинова), дел од ул. Јордан Хаџи Константинов Џинот, ул. Ристо Шишков, и дел од ул. 8-ми Март (потег од бул. Илинденска кон Градски Парк) (опш.Центар)
  • од 00 – 14.30 реонот околу Саат кулата (о. Чаир)
  • во време од 10:00 до 12:00 часот дел од корисниците од ул. 1552 бб, (Качанички Пат), Визбегово, фирма ТехносМонт, и една фирма околу нив (о. Бутел);
  • во време од 30 – 14.00 часот ул. 100, во Ново Село (о. Ѓорче Петров);
  • во време од 30 – 12.30 часот, ПМ Маркет на главна улица кон село Миладиновци, кон општината улиците 9 и 8 (опш. Илинден )
  • во време од 30 – 10.30 часот дел до улица Бел Камен и улица Козара (опш. Центар).

15.01.2016 (петок)

  • од 00 – 14.30 реонот околу Саат кулата (о. Чаир)
  • во време од 30 – 13.00 дел од корисниците од село Мршевци, цело село Бујковци и Телеком (опш. Илинден)
  • во време од 09:00 до 11:00 часот корисниците од дел од ул. Диме Аницин, дел од ул. Роза Луксембург, дел од ул. Васил Антевски и корисниците од ул. 9-ми Мај  (опш.Центар)