ТОП,Македонија

Продолжуваат преговорите на партиските работни групи

Продолжуваат преговорите на партиските работни групи
Продолжуваат преговорите на партиските работни групи
Политичката работна група составена од претставници на четирите најголеми политички партии ќе се состане денеска во 14:30 часот за да продолжи со преговорите за медиумите, како и за Правилникот за методологија за водење и ажурирање на Избирачкиот список и Правилникот за методологија за целосен пристап, вршење промени и бришење на податоци во Избирачкиот список, како и постапка за спроведување теренски проверки заради ажурирање на истиот, соопшти европскиот посредник во преговорите Питер Ванхауте.

– Средбите на политичката работна група ќе се одржуваат се додека не се постигне договор за погоре наведените теми, се наведува во пишаната изјава на Ванхауте испратена до медиумите.