четврток, 20 јули 2017  |  Вести денес: 47

ФОТО: Овој човек е роден во 1884!

najstar covek

Последни вести

Жоао Коељо де Соуза е најстариот човек, кој живеел на планетата.

Во листот на родени пишува дека Коељо де Соуза е роден точно на 10 март во 1884 година, што значи дека Де Соуза со 131 година е најстариот човек што некогаш живеел на светот.

Според Гинисовата книга на рекорди, официјално највозрасен жив човек на светот е 112 годинишната Јасутаро Коиде од Јапонија, а најстариот човек на кој живеел на Планетата била Жан Клемент која починала на 122 годишна возраст во 1997 година.

111

Ако се потврди дека личните документи на Де Соуза се автентични , тој и официјално ќе стане најстариот човек на светот.

222

Најчитани вести